سلامت
? در طب سنتی تاکید بر این است که موادخوراکی ای که دارای مزاج سرد و خشک هستند، با موادغذایی ای مزاج گرم و تر که باعث افزایش فشارخون، چاقی و غلظت خون می شوند مصرف شوند تا به اين ترتيب تعدیل اصلاح مزاج صورت بگیرد.
? مزاج زرشک هم سرد و خشک است و زمانی که به تنهایی به برنج که مزاج سرد و تری دارد، مخلوط شود کار درستی نیست مگر اینکه به آن زعفران، خلال بادام و پسته هم اضافه شود.
? زرشک نقش موثری در کاهش فشارخون و چربی خون دارد و مصرف آن به مبتلایان به فشارخون و چربیخون بالا توصیه میشود.
? با این حال باز هم تاکید میشود که به دلیل مزاج سرد و خشک، حتما در کنار موادغذایی با مزاج گرم، مصرف شود.
? زرشک در افراد مبتلا به کبدگرم ميتواند با اثرات مثبتی همراه باشد، زرشک دارای طبع خنکی است، به همین دلیل مصرف آب زرشک بهخصوص در تابستان باعث میشود گرمای بدن و حرارت کبد گرفته شود.
? از این رو مصرف آن به کسانی که در تابستان تعریق بالایی دارند و مرتب دچار مشکلاتی چون جوش میشوند، بهخصوص افرادی که دچار کبدگرم همراه با جوش هستند و همینطور افراد چاق (البته با مزاج گرم) توصیه میشود.
? البته آب زرشک در ابتدا برای کبد مفید است، اما در درازمدت، اثر معکوس دارد.
? @salamatTV_channel